ser biały chudy

Gotowanie niewiele wpływa na zawartość biotyny, większe straty wy- stępują w tym przypadku w zawartości witamin B i B2.

Zjawisko to można sobie tłumaczyć tym, że świnia zamienia w wysokim odsetku węglowodany na tłuszcz, którym jest przepojone jej mięso, a do tego procesu potrzebna jest witamina B1. Bogatym źródłem biotyny jest wątroba, nerki, serce, trzustka. Dobrym źródłem tej witaminy jest też mięso kur, mózg, płuca oraz język wołu. Gotowanie niewiele wpływa na zawartość biotyny, większe straty wy- stępują w tym przypadku w za...

Więcej »

70 g chleba białego opuszcza żołądek przeciętnie po 2 godzinach i 20 minutach

70 g chleba białego opuszcza żołądek przeciętnie po 2 godzinach i 20 minutach. Trawienie zostaje zakończone w jelitach, gdzie następuje wchłanianie. Spora część substancji nie ulega jednak wessaniu - nie zostaje wchłonięte 20 % białka i 25 % substancji mineralnych, węglowodany natomiast są dobrze wchłaniane, a straty wynoszą tylko 3 %. Przy urozmaiconej diecie chleb czarny nie ma znaczniejszej przewagi nad białym, pełn...

Więcej »

Nowoczesna architektura : Woodlot House / FreelandBuck

Urządzenie kuchni i postępowanie z naczyniami kuchennymi w zakładach żywienia zbiorowego będzie omówione w odpowiednim rozdziale. NAJWAŻNIEJSZE SPOSOBY PRZYRZĄDZANIA POTRAW Przy przygotowaniu pokarmów rozróżniamy przeróbkę wstępną i następczą. W przeróbce następczej przeważnie stosujemy zabiegi cieplne. Celem przeróbki wstępnej jest, uwolnienie produktów od części niestrawnych lub trudno strawnych, zanieczyszczeń...

Więcej »
http://www.oczyszczalnie-sciekow.biz.pl 751# , #zatoki szczękowe torbiel , #pieluszkowe zapalenie , #halucynoza organiczna , #bronchoskopia film , #glinka do włosów rossmann , #ciala ketonowe w moczu u dziecka , #my secret loose powder , #podwyższony poziom hemoglobiny , #czy prezerwatywy chronią przed ciążą ,