W czasie przygotowania konserw

W czasie przygotowania konserw należy zwrócić szczególną uwagę, na jakość produktu, który ma być poddany sterylizacji. Zakażony, niskowartościowy produkt nie nadaje się do wyrobu. Dostarczony do fabryki surowiec powinien być bezpośrednio po sprawdzeniu jego, jakości użyty do produkcji Iub zmagazynowany w chłodni. Ważne jest również s...

W dogotowywaczu można przygotować zupy, kasze, groch, fasolę, ryż, makarony

Należy jednak podkreślić, że nie wszystkie rodzaje pokarmów nadają się do takiego przygotowywania. W dogotowywaczu można przygotować zupy, kasze, groch, fasolę, ryż, makarony, gulasz, pieczeń, zrazy, szynkę, natomiast jarzyny, jak marchew, kapusta, ziemniaki, szpinak, szczaw, tracą przy tak, długim ogrzewaniu zbyt dużo witamin. Do potraw p...

Również elektrolity grają rolę przy ścinaniu białek przez gorąco

Również elektrolity grają rolę przy ścinaniu białek przez gorąco. Jeżeli obniżymy przez dializą skład mineralny białka jaja, to ścięcie białka po jego ogrzaniu nie nastąpi. Umiarkowany stopień denaturacji białek ułatwia ich trawienie. Clifford stwierdził, że surowe mięso trawi się in vitro znacznie wolniej niż gotowane, również ...

jakie dobre białko na mase

Pierwszą maszynę chłodniczą zbudował w 1755 CuHen opierając się na zasadzie próżni. W połowie XIX wieku skonstruowano oziębiarkę powietrzną, ulepszoną następnie w 1877 przez Callemana. Obecnie do wytwarzania niskich temperatur używa się rozmaitych środków, jak amoniaku, chlorku etylu, bezwodnika kwasu węglowego, freonu. Obecnie nastą...

Najnowsze zdjęcia w galerii karczma-austeria:

331#gastroskopia łódź , #lekarz po rosyjsku , #leki bez recepty wykaz , #wyszukiwarka skierowań do sanatorium , #laryngolog poznań nfz , #stomatolog ursynów , #olx nowa ruda , #nfzbydgoszcz , #austeria sławków , #reishi zarodniki ,