interpretacja badań laboratoryjnych

Ogórki mają jedynie znikomą wartość kaloryczną, gdyż 100 g dostarcza zaledwie 9 kalorii

Ogórki mają jedynie znikomą wartość kaloryczną, gdyż 100 g dostarcza zaledwie 9 kalorii. Ogórek zawiera aż 96 % wody, 0,6% białka, 1,6 % przyswajalnych węglowodanów, ze związków mineralnych - sód, potas, wapń, fosfor, żelazo, z witamin - witaminy B1 i C. Ogórki mają wybitne wartości smakowe, są spożywane w postaci mizerii oraz kiszone. Sok z ogórków wywiera działanie przeciwgnilne. Rzodkiewki (Raphanus sativus). Rzodkiewki pochodzą z Chin. Za czasów ...

Więcej »

Bardzo higieniczne i bezpieczne w użyciu są kuchenki elektryczne

Bardzo higieniczne i bezpieczne w użyciu są kuchenki elektryczne. Pożądane, aby w kuchni znajdowała się umywalnia, tak aby nie trzeba było myć rąk w naczyniach kuchennych. Bardzo cennym sprzętem jest lodówka, w której można przechowywać szybciej psujące się produkty. Lampa w kuchni powinna być ruchoma, aby można ją było zniżać w razie potrzeby. Meble kuchenne powinny być białe, malowane olejno, w kuchni nie powinno być firanek, tym bardziej łóżka. Wa...

Więcej »

Mleko zamrożone może być trzymane w chłodni przez okres około 4 tygodni

Mleko zamrożone może być trzymane w chłodni przez okres około 4 tygodni. Mleko chude, częściowo odparowane, z zawartością wody mniejszą niż 25 %, może być przechowywane w temperaturze +5° przez okres 3-miesięczny. Masło. Przechowywanie krótkoterminowe (do 14 dni) może odbywać się w temperaturze od 0°C do -4°C, dłuższe (do 6 miesięcy) od -20 do -8°. Masło deserowe przechowuje się 3-5 miesięcy, solone 5-8 miesięcy, topione najdłużej, bo przeciętnie...

Więcej »

Regresja chłoniaka śledziony po leczeniu zakażenia wirusem zapalenia wątroby typu C.

Należy jednak podkreślić, że nie wszystkie rodzaje pokarmów nadają się do takiego przygotowywania. W dogotowywaczu można przygotować zupy, kasze, groch, fasolę, ryż, makarony, gulasz, pieczeń, zrazy, szynkę, natomiast jarzyny, jak marchew, kapusta, ziemniaki, szpinak, szczaw, tracą przy tak, długim ogrzewaniu zbyt dużo witamin. Do potraw przyrządzonych w dogotowywaczu trzeba dodawać przed spożyciem środków zawierających witaminy, może to być sok z pomidoró...

Więcej »
http://www.dobrabudowa.info.pl 751#halucynoza organiczna , #bronchoskopia film , #glinka do włosów rossmann , #ciala ketonowe w moczu u dziecka , #my secret loose powder , #podwyższony poziom hemoglobiny , #czy prezerwatywy chronią przed ciążą , #jak stosować witaminę c na twarz , #f60 9 , #pieczenie ciasta z termoobiegiem ,