ana2 dodatni co to znaczy

W dogotowywaczu można przygotować zupy, kasze, groch, fasolę, ryż, makarony

Należy jednak podkreślić, że nie wszystkie rodzaje pokarmów nadają się do takiego przygotowywania. W dogotowywaczu można przygotować zupy, kasze, groch, fasolę, ryż, makarony, gulasz, pieczeń, zrazy, szynkę, natomiast jarzyny, jak marchew, kapusta, ziemniaki, szpinak, szczaw, tracą przy tak, długim ogrzewaniu zbyt dużo witamin. Do potraw przyrządzonych w dogotowywaczu trzeba dodawać przed spożyciem środków zawierających witaminy, może to być sok z pomidorów, kapusty, ogórków, buraków lub odpowiednie sosy (cebulowy, chrzanowy itp. ), śmietana. Groch, fasolę, bób po 25 minuta...

Więcej »

Do przygotowania bulionu używamy również rozmaitych jarzyn

Do przygotowania bulionu używamy również rozmaitych jarzyn (pietruszkę, marchewkę, selery, kalafiory, liście sałaty); możemy je dodawać do bulionu mięsnego na 30 minut przed odstawieniem z ognia. Można też przyrządzać buliony sporządzone na samych jarzynach. Powyżej opisaliśmy sposób przygotowania mocnego bulionu z dużą zawartością ciał wyciągowych, w pewnych jednakże przypadkach wskazane jest podawanie bulionów słabych. Mięso kładziemy wtedy w jednym kawałku wprost do osolonego wrzątku, po 30 minutach gotowania odsuwamy z ognia na płytę i dogotowujemy jeszcze przez 3 godz...

Więcej »

Pałeczka duru rzekomego B oraz pałeczka Garmera w ciągu 48 godzin w ciepłocie

Pałeczka duru rzekomego B oraz pałeczka Garmera w ciągu 48 godzin w ciepłocie 14-180 mogą przeniknąć w głąb mięsa na 14 cm. Mięso zepsute zmienia barwę, wydziela zgniły zapach, odczyn takiego mięsa staje się zasadowy. Mięso zwierząt może zawierać zarazki z grupy Salmonella, toksyny jadu kiełbasianego, pasożyty, jak włośnie i wągry. Zarazki z grupy Salmonella zawierają toksyny, które nie giną przy ogrzewaniu do 1200, nie niszczy ich także wędzenie, peklowanie. Zakażenie włośniami następuje wskutek spożycia zakażonego mięsa wieprzowego. Świnie zakażają się włośnia...

Więcej »

Wczesna złośliwa progresja raka tarczycy dziedzicznej cd

I wreszcie jako naczelną zasadę przytacza dawny autor: czystość i schludność jako pierwsze cnoty w kucharstwie zachowane być powinny. Podłoga w kuchni nie może mieć dziur (robactwo), ściany powinny być bielone, a od dołu do wysokości 1,5 m powleczone farbą olejną. W spiżarni pożądana jest podłoga kamienna z płytek, w kuchni kamienna lub lepiej z ksylolitu. Podłoga taka nie ma szczelin i jest łatwa do zmywania. Kuchnia powinna być zaopatrzona w wentylator i siatki w oknach dla ochrony przed muchami. Konieczne jest codzienne szorowanie stołów, mycie podłogi i płyty kuchennej, z...

Więcej »
http://www.pokryciadachowe.biz.pl 751#halucynoza organiczna , #bronchoskopia film , #glinka do włosów rossmann , #ciala ketonowe w moczu u dziecka , #my secret loose powder , #podwyższony poziom hemoglobiny , #czy prezerwatywy chronią przed ciążą , #jak stosować witaminę c na twarz , #f60 9 , #pieczenie ciasta z termoobiegiem ,