Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_blogi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/karczma-austeria.pl/media/data.php on line 27

Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_tagi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/karczma-austeria.pl/media/data.php on line 28
głowinkowska kalisz

głowinkowska kalisz

W ZSRR badania Janowicza i Płachowor wykazały potężne działanie czosnku na pałeczki czerwonki in vitro

W ZSRR badania Janowicza i Płachowor wykazały potężne działanie czosnku na pałeczki czerwonki in vitro, a Bełochwostow z Tomska zastosował przetwór z czosnku Satiwin do leczenia czerwonki (Sowet. Med. , 4/1949). Już po 3-4 dniach leczenia czosnkiem stolec stawał się sformowany, a krew i śluz znikały z niego. Czosnek jest też zalecany w przypadkach braku łaknienia, gnicia jelitowego, w miażdżycy i nadciśnieniu tętniczym, przeciw niektórym pasożytom jelitowym...

Więcej »

Owoce suszone zawierają dużo witamin i soli mineralnych

Owoce suszone zawierają dużo witamin i soli mineralnych, suszone banany, morele, brzoskwinie, gruszki (ze skórką) zawierają 1-2 mg witaminy C w 100 g, inne owoce suszone zawierają witaminę C jedynie w śladach. Owoce zawierają wreszcie związki taniny, które nadają im właściwości ściągające. Czarne jagody, maliny, morwy, pewne gatunki jabłek, chleb świętojański zawierają znaczne ilości związków taniny, także skórka owoców zawiera taninę i dlatego ma cie...

Więcej »

Mięso pierwszych gatunków zawiera dużo pełnowartościowego białka (mało kolagenu i elastyny)

Mięso pierwszych gatunków zawiera dużo pełnowartościowego białka (mało kolagenu i elastyny), mało tkanki łącznej. Mięso pośledniejszych gatunków zawiera mniej białek pełnowartościowych i większy odsetek tkanki łącznej. Jak już wspomniano, mięso tego samego zwierzęcia ma rozmaite właściwości zależnie od stanu utuczenia zwierzęcia oraz okolicy ciała – zwierzęcia, z jakiej pochodzi. I tak np. mięso wołowe może się znacznie różnić, co do zawarto...

Więcej »

Cement portlandzki ekspansywny

Mleko zamrożone może być trzymane w chłodni przez okres około 4 tygodni. Mleko chude, częściowo odparowane, z zawartością wody mniejszą niż 25 %, może być przechowywane w temperaturze +5° przez okres 3-miesięczny. Masło. Przechowywanie krótkoterminowe (do 14 dni) może odbywać się w temperaturze od 0°C do -4°C, dłuższe (do 6 miesięcy) od -20 do -8°. Masło deserowe przechowuje się 3-5 miesięcy, solone 5-8 miesięcy, topione najdłużej, bo przeciętnie...

Więcej »
http://www.terazbudujemy.edu.pl 751# , #zatoki szczękowe torbiel , #pieluszkowe zapalenie , #halucynoza organiczna , #bronchoskopia film , #glinka do włosów rossmann , #ciala ketonowe w moczu u dziecka , #my secret loose powder , #podwyższony poziom hemoglobiny , #czy prezerwatywy chronią przed ciążą ,