PIC-522

Herbaty indyjska i cejlońska zawierają więcej kofeiny i taniny niż herbata chińska

Herbaty indyjska i cejlońska zawierają więcej kofeiny i taniny niż herbata chińska, ta ostatnia jest natomiast bardziej aromatyczna. Zapach herbaty zależy od zawartości olejków eterycznych, skład zaś zależy od wielu czynników: gleby i klimatu, w którym rośnie, od wieku liści, sposobu obróbki po zerwaniu oraz kolejności zbioru (w Chinach...

Więcej »

Metody naszej techniki kulinarnej

Już Bechold powiedział: Metody naszej techniki kulinarnej, stosowane w kuchni, nie są niczym innym, jak praktycznym stosowaniem chemii koloidów, wszak nasze związki pokarmowe składają się prawie wyłącznie z koloidów (cyt. według Uglowa). W wielu procesach przeróbki pokarmów dużą rolę odgrywa przechodzenie ich ze stanu solu w stan żelu...

Więcej »

Urządzenie kuchni i postępowanie z naczyniami kuchennymi w zakładach żywienia zbiorowego będzie omówione w odpowiednim rozdziale

Urządzenie kuchni i postępowanie z naczyniami kuchennymi w zakładach żywienia zbiorowego będzie omówione w odpowiednim rozdziale. NAJWAŻNIEJSZE SPOSOBY PRZYRZĄDZANIA POTRAW Przy przygotowaniu pokarmów rozróżniamy przeróbkę wstępną i następczą. W przeróbce następczej przeważnie stosujemy zabiegi cieplne. Celem przeróbki wstępnej j...

Więcej »
http://www.akcesoria-bhp.info.pl 751#ciala ketonowe w moczu u dziecka , #my secret loose powder , #podwyższony poziom hemoglobiny , #czy prezerwatywy chronią przed ciążą , #jak stosować witaminę c na twarz , #f60 9 , #pieczenie ciasta z termoobiegiem , #ser biały chudy , #mezoterapia osoczem bogatopłytkowym włosy , #niskie crp u dziecka ,